Waarom SolaZ?

In mijn praktijk voor rouw-  en verliesbegeleiding wil ik soelaas of SolaZ bieden aan diegenen voor wie het leven rauw is. Solaz betekent helpen, verlichting, troost en vertroosting bieden. De begeleiding is een gezamelijke zoektocht naar wat voor jou als rouwende belangrijk, helpend of verademend kan zijn. Er mag daarbij gehuild, gevloekt, gelachen of gezwegen worden. Als het je maar helpt.

Ik verwijs voor de naam van de praktijk naar de Franse 13de eeuwse schrijfwijze SolaZ voor 'soelaas'. De eerste en laatste letters komen overeen met mijn naam, als eerbetoon aan mijn overleden vader.

Ik mocht voor deze website een beroep doen op de creativiteit van mijn nichtje L. Zij had maar enkele woorden nodig om te begrijpen wat rouwarbeid is: dat het zinvol kan zijn dat je op verdrietige momenten een tochtgenoot hebt waarmee je wandelingen maakt in een herfstbos zoals je op haar tekening ziet. Op zo'n mistige herfstdagen kan je samen met je tochtgenoot geheel onverwacht een prachtige regenboog aan de hemel zien. Een rouwproces lijkt soms op een tocht in een labyrint waarbij je zelf de weg niet vindt en de regenboog zich niet laat zien. 

Daarom: Welkom bij Solaz. Hier verkennen we samen jouw labyrint van rouw- en verlies. Ik ga met je mee tot er in de verte licht opdoemt en je zelf terug je weg vindt.