We starten met een kennismakingsgesprek

We starten de begeleiding met een kennismakingsgesprek van ongeveer 1,5 uur. Ik luister naar je verdriet, je pijn of wat voor jou zo moeilijk is. We bespreken wat jij nodig hebt of hoe ik je kan begeleiden. In alle vrijheid beslis jij of je ingaat op dit begeleidingsaanbod. Als ik merk dat ik je niet voldoende kan verder helpen, verwijs ik je in alle eerlijkheid door naar een collega met meer expertise in jouw situatie. Dat kan bijvoorbeeld zijn wanneer blijkt dat ook psychotherapeutische hulp aangewezen is.

Ik begeleid jongeren en volwassenen. Met de jongeren gebeurt het kennismakingsgesprek eerst met hen zelf maar indien ze er voor openstaan kunnen de ouders ook aanwezig zijn.

 

Individuele begeleiding

De individuele begeleiding verloopt op de manier die goed voelt voor jou. Dat kan aan de hand van gesprekken, door creatief aan de slag te gaan, al wandelend of door een combinatie van dit alles.  

Indien de verplaatsing naar de praktijk moeilijk is, kom ik aan huis.

Een individuele sessie duurt 1 á 1u30min.

 

Open lotgenotengroep voor volwassenen

Op elke tweede maandag van de maand komen we telkens  samen van 20u tot 22u. Er is eerst en vooral ruimte voor ieders verhaal. Elke avond staat in het teken van een ander rouwthema zoals herinneringen, (schuld)gevoelens, krachtbronnen,... en hiermee ga je binnen je eigen rouwproces aan de slag. We werken met muziek en/of gedichten of we doen iets creatiefs, maar we zijn vooral benieuwd naar wat jou helpt. Als je geïnteresseerd bent, vul je het contactformulier in of bel je even.