We starten met een kennismakingsgesprek

We starten de begeleiding met een kennismakingsgesprek van ongeveer 1,5 uur. Ik luister naar je verdriet, je pijn of wat voor jou zo moeilijk is. We bespreken wat jij nodig hebt of hoe ik je kan begeleiden. In alle vrijheid beslis jij of je ingaat op dit begeleidingsaanbod. Als ik merk dat ik je niet voldoende kan verder helpen, verwijs ik je in alle eerlijkheid door naar een collega met meer expertise in jouw situatie. Dat kan bijvoorbeeld zijn wanneer blijkt dat ook psychotherapeutische hulp aangewezen is.

Ik begeleid jongeren en volwassenen. Met de jongeren gebeurt het kennismakingsgesprek eerst met hen zelf maar indien ze er voor openstaan kunnen de ouders ook aanwezig zijn.

 

Individuele begeleiding

De individuele begeleiding verloopt op de manier die goed voelt voor jou. Dat kan aan de hand van gesprekken, door creatief aan de slag te gaan, al wandelend of door een combinatie van dit alles.  

Indien de verplaatsing naar de praktijk moeilijk is, kom ik aan huis.

Een individuele sessie duurt 1 uur.

Rouw en rouwbegeleiding

Als het ene verlies zich stapelt op het andere, noemen we dat volgens rouwdeskundige Sabine Noten, 'stapeltjesverdriet'. Het leven spaart mensen soms niet. Daarnaast kan nieuw verdriet ook 'oud zeer' terug oproepen. Tijdens de begeleiding geven we elk verlies aandacht en de nodige zorg en zoeken we wat je nodig hebt om hier mee verder te kunnen en verder te groeien.

Rouwen kun je vergelijken met roeien in een roeibootje met twee riemen. De ene riem richt zich op je verlies en de pijn en het verdriet dat je ervaart terwijl de andere riem focust op je herstel en je aanpassen aan de nieuwe situatie. Om te varen op de ruwe golven van je leven, heb je beide riemen nodig.  Zelden is er een evenwicht tussen beide riemen maar op lange termijn is het nodig om beide riemen te gebruiken, anders ga je rondjes varen. Als rouwbegeleider navigeer ik een tijdje mee tot je terug in rustige wateren komt.